“Ik heb er geen tijd voor, ik moet nog zoveel doen. Ik moet die ene man nog bellen om te overleggen, met die ander een afspraak inplannen en dat mailtje ligt al véél te lang op antwoord te wachten. En dan moet ik ook nog op tijd dat t-shirt wassen en die korte broek want die wil ik mee. En wanneer moet ik dan de boodschappen doen…”

Zo lag ik wakker, malend, woelend. We zouden later die week twee nachtjes gaan kamperen, even weg, tijd voor onszelf en elkaar maken. En dat goede voornemen bezorgde me nu nóg meer stress…

De volgende ochtend stond ik onder de douche, nog steeds met een vol hoofd en voor mijn gevoel te weinig tijd. En toen maakte ik een bewuste keus: in plaats van met de auto (want snel en efficient) besloot ik op de fiets naar mijn afspraak in Bilthoven te gaan. En het wonder geschiedde, toen ik terugkwam was mijn hoofd geheel opgeklaard en had ik zín om weg te gaan. Besefte ik dat een aantal dingen die nog ‘moesten’ ook wel ná die twee nachtjes weg konden. En vroeg ik mijn lief alle praktische dingen rondom het inpakken van me over te nemen, zodat ik die zaken die nog wél moesten, ook rustig kon afmaken. Later die week reden we relaxed de straat uit…

You should sit in meditation for 20 minutes a day
Unless you’re too busy
Then you should sit for an hour…

Zo zie je maar weer, (de geest van) deze quote kan soms behoorlijk behulpzaam zijn! Misschien fijn om je deze te herinneren als je hoofd omloopt bij de voorbereidingen voor je komende vakantie!